luni, 10 noiembrie 2008

Actor pe scena goalaBlank and Jones-Fallen
Asculta mai multe audio Muzica »
Intodeauna ma aflam acolo printre locurile alea din spate sau din fata, cu zeci de persoane langa, asteptand momentul acela cand actorul va urca pe scena. Aplauze, aplauze! Si dintr-o data se face tacere ... iar el isi va face aparitia. El era destul de aranjat in aceea seara. Costumul pretentios nu avea nici o cuta, cravata statea cuminte deasupra camasii rigide, constituind cu adevarat o axa de simetrie pentru pieptul lui lat. Numai parul ii era ravasit, valvoi, ca de obicei, nu lung, nici scurt, sau poate ca aproape scurt. Si-a spus replicile ca deobicei fara graba. Aplauze, aplauze! ...si el va pleca si totul va reveni la normal.
Acum ma aflu si eu aici, dar de data asta nu voi m-ai astepta pe nimeni sa isi faca aparitia pe scena pentru ca nu va aparea nimeni ... Zecile de persoane nu se mai aflau nici pe scaunele din fata nici pe scaunele din spate. Parca imi era familiara emotia din-aintea spectacolului, stiam cum e sa fi in spatele cortinei ce te desparte de sala plina desi niciodata nu m-am mai aflat acolo sus; sunt actor cu o sala goala.Incep fara sa citesc textul inainte, asa ca tot ce i se infatisa o surprindea:
"Fetita implineste 16 ani totul e asa de frumos, noroc si de ziua de dupa care tot ziua ei e. A avut cea mai frumoasa aniversare. In jurul ei parintii care o iubesc si de la care de la ei primeste intotdeauna caldura si iubire, prieteni care ii sunt aproape in orice moment din viata ei. Viata ei era perfecta desi ea nu realiza lucrul acesta , poate ca multi care citesc sau nu citesc acest lucru sunt la fel. Dar niciodata nu va mai fi la fel, apare in viata ei dragostea naiva, falsa apoi cel mai greu moment din viata ei cand tatal ei se imbolnaveste. Asa incepe totul ...durere, nopti planse ...totul o maturizeaza, nimeni nu a pregatit-o cum sa astepte momentul asta. Nici macar o lacrima de inger nu poate face minuni intr-o lume care ucide in fiecare zi cate o fetita cu sau fara chibrituri.
Asa ea incepe sa elimine persoanele care ii facea rau. Tatal nu m-ai era cel de dinainte boala pusese stapanire pe trupul lui, isi doreau cu totii sa redevina cum era inainte..dar in zadar. Totusi CEL DE SUS l-a mai lasat asa cum era cateva luni, poate ca efortul tatalui ei era destul de mare pentru familia lui s-a luptat...durerile fizice si morale erau destul de dure asa ca nu a mai rezistat. Fetita a intalnit o persoana care o iubeste mult si care i-a fost alaturi la cel mai greu moment din viata ei, nu conteaza durata dragostei din inimile lor lucrurile care se intampla in prezent sunt minunate. A implinit 17 ani desi totul numai e la fel ca numai e tatal aproape dar stie ca de acolo de unde e el ii va fi alaturi ... un inger in plus care o va proteja."
Trebuie sa lupte la fel ca pana acum. Dar e doar un copil, am inganat eu. Si cine se cunoaste de la start? Invingatorii, … si o lacrima de inger cazu incet pe pamant odata cu ploaia. S-a terminat si piesa si desi parea a fi pe sfarsite, seara abia incepea ... Inchei aici desi povestea asta inca nu a ajuns la un final si poate nu s-a povestit totul. Si ma retrag...

2 comentarii:

Anonim spunea...

oare sa fie vorba despre cine imi inchipui eu? :-?

pauzadetigara spunea...

nush cn esti m ai ales ce ti-ai putea tu inchipui..